Az aromaterápia új fejezeteként tekinthetünk a doTERRA 100%-os, terápiás tisztaságú esszenciáira. Használatukkal természetes módon segíthetjük, gyógyíthatjuk magunkat és környezetünket. Külsőleg és belsőleg egyaránt biztonságosan alkalmazhatóak: belélegzéssel, diffúzorban, bőrre kenve vagy étellel-itallal vegyítve, illetve kapszulában fogyasztva. A gyógynövények erejét, természetes védekezőképességét maximálisan magukban hordozzák, magas rezgéseik fizikai, lelki, mentális és energetikai síkon is hatnak. Ételeink fűszerezésétől kezdve a szépségápoláson át a vegyszermentes tisztításra is kiválóan alkalmasak. (Az esszenciák belsőleg való használata, azaz a francia aromaterápia Magyarországon tilos, így az erre vonatkozó információk ismeretterjesztő jellegűek. Fontos továbbá, hogy a cikk tartalma kizárólag a doTERRA tiszta esszenciáira vonatkozik.)

tömjén az Afrikában és Ázsiában őshonos Boswellia fa kérgéből kivont mézgás, illóolajos gyanta. Sárgás-vöröses színű, balzsamos illatú, finom, kicsit kesernyés ízű anyag, hevítésre erős illatot áraszt. A fák kérgük bemetszésével “csapolhatóak” és képesek sok kiló tömjént adni. Több vallás használja füstölésre szertartásokon, mivel belélegezve a tömjén hatására könnyebben elmélyülünk, segíti a magasabb tudatállapotok elérését. A Jézushoz járuló Három Királyok aranyat, tömjént és mirhát visznek a kisdednek, mint a legértékesebb ajándékot. Ily becsben tartották már a régi időkben is ezt a különlegességet. A babilóniaiak, az asszírok és az egyiptomiak is használták a tömjént egészségmegőrzésre, gyógyításra és nyugtató, energetikailag emelő hatása miatt.
A tömjén esszencia igazi kincs. Sejt szintig hat a szervezetre, elképesztő regeneráló hatása van. Gyulladáscsökkentő, az ízületekre, reumás testrészekre kiváló gyógyír. Görcsoldó és sebgyógyító olaj, antibakteriálisantivirális. Összehúzó, köptető, vérzéscsillapító hatású. Bőrfiatalító, bőrápoló, regeneráló és ránctalanító tulajdonságú. Külföldön sokfelé gyógyítanak vele depressziót, mivel nagyon jól oldja az érzelmi blokkokat, energetikai szinten megszünteti az aggodalmat, a nyugtalanságot és a türelmetlenséget.
rák ellen is felveszi a harcot, kísérletek bizonyítják, hogy gátolja egyes agydaganatok növekedését. A kutatások folyamatosan zajlanak, de már elfogadott tény, hogy képes a hormonális indíttatású daganatfajtákra pozitívan hatni. Elpusztítja a rákos sejteket és a káros sejtburjánzást vissza is fordítja. A tömjén egy adaptogén esszencia, ami azt jelenti, hogy intelligens, így felismeri a szervezetben az egészséges sejtet. A gyulladt, vagy rákos sejtek DNS-ét átírja a normál sejtek mintájára. Ez lesz – úgy tűnik – a gyógyítás legújabb útja: a DNS orvoslás.
Belsőleg naponta alkalmazhatjuk, így engedve érvényesülni fiatalító, védő, regeneráló képességét! Nagy bajok-betegségek esetén feltétlen vessük be a tömjén esszenciát!
Hangulatemelő hatása vitathatatlan. Meditáljunk a tömjén segítségével, akár tenyérből inhalálva, akár diffúzor segítségével! Serkentő hatású a gondolkodásra, emeli az energiaszintet, fokozza az éberséget és mindeközben megnyit minket a “magasabbal “ való találkozásra. Ébresztően hat a meditatív tudatosságra. Személyfüggő is, ki, melyik olajat érzi hatékonyabbnak erre a célra. Számomra a tömjén adja a legnagyobb harmóniát és bölcsességet. Mentális és energetikai szinten hihetetlen erős összerendező hatása van, olyan, amit eddig más esszenciával nem tapasztaltam. A békesség, a nyugalom és a jólét érzését kelti. Jógagyakorlók számára “kötelező”. Megajándékozza használóját a tisztánlátás élményével.
Bőrfiatalító hatása miatt kedvelt a szépségápolásban. Következzen két tipp, hogyan használhatjuk a tömjént bőrünk fiatalítására, regenerálására:

1. ESTE, ARCTISZTÍTÁS UTÁN A KÖVETKEZŐ KEVERÉKKEL KENJÜK BE AZ ARCOT:

  • 3 csepp frakcionált kókuszolaj
  • 2 csepp tömjén esszencia
  • 1 csepp cédrus esszencia
  • 1 csepp teafa és/vagy levendulaesszencia (ez hangulatfüggő)
Szárazabb, vékony bőrtípusra ez fantasztikus. Megszünteti a rozáceát és a hámlásokat az érzékeny, vagy ekcémás bőrön. Fiatalít, ránctalanít, üdévé teszi a bőrt. Zsírosabb bőrre vagy töményen kenjük fel a tömjént, vagy teafával megbolondított arctisztítónkba-arckrémünkbe keverjünk egy cseppet belőle.

2. NARANCSBŐR ELLENI OLAJ:

  • 25 ml frakcionált kókuszolaj
  • 10 csepp tömjén esszencia
  • 10 csepp fahéj esszencia
  • 5 csepp bergamot esszencia
  • 5 csepp vadnarancs esszencia
  • 5 csepp geránium esszencia
A keverékből reggel és este fürdés után nedves bőrre vigyünk fel egy adagot. Masszírozzuk be a problémás területekre és hagyjuk picit felszívódni. Ha érzékeny valaki a fahéjra, vagy a bergamotra, hagyja ki, de bármely összetevő kihagyható. A nagy higítás miatt biztonságos a keverék és egész nap érezhető a testen a kellemes illata. A narancs és a bergamot (mint minden citrusféle) fényérzékenyít, így a bekenéstől számított 6-8 órában kerüljük az erős napfényt.
Ez a szakrális olaj – a tömjén – méltán érdemelte ki a “királyok olaja” címet. Éljünk
pozitív hatásaival a mindennapokban!
forrás:https://yogabazaar.hu/

Vélemény, hozzászólás?