Lógó Felkar edzése nőknek

Az edzéshez egy pár súlyzóra lesz szükséged. Kezdj  másfél kilós súlyzókkal. Ezt hetente növelheted fél kilóval, ha a gyakorlatok már könnyen mennek. Nagyjából három-öt kilóhoz érve már nem kell tovább növelned, ez bőven elegendő ahhoz, hogy formás, szálkás, izmos alakot tarts fenn.

A következő 20 perces edzés a felkarra, a hát egyes izmaira, a mellizmokra és az alkarra fókuszál, melyek mind szerepet játszanak a felsőtest formálásában. A gyakorlatokat beillesztheted kardió vagy más erősítő mozgások közé is, egy hosszabb, teljes testet megmozgató edzést hozva létre. Mielőtt belevágsz a következő gyakorlatokba, érdemes legalább öt perc kocogással, vállkörzéssel és a csuklód átmozgatásával bemelegíteni, majd a gyakorlatok sorozatai közt tarts egy-egy perc szünetet!

Kezdj ezzel a könnyebb gyakorlattal. Kétszer 30-szor a súlyzókkal a kezedben dőlj jobbra, majd balra. Végezz belőle két sorozatot.
Kezdj ezzel a könnyebb gyakorlattal. Kétszer 30-szor a súlyzókkal a kezedben dőlj jobbra, majd balra. Végezz belőle két sorozatot.
Image #1
Vállszélességű terpeszben állj egyenesen, engedd a tested mellé a kezeidet, majd váltva emeld őket a képen látható módon, a válladhoz fordítva a kézfejed. Csináld meg két sorozatban 30-30-szor.
Image #2
Egyenes könyökkel és csuklóval emeld fel váltva, oldalirányba a súlyzót. Az a jó, ha érzed, hogy a vállad és a hátad izmai is dolgoznak. Csinálj belőle kétszer 20-at.
Image #4
Végezd három sorozatban 15-15-ször ezt a gyakorlatot. A sorozatok közben az első képen látható mellmagasságnál ne engedd le jobban a kezedet!
Image #5

 

A gyakorlat végzése során törekedj rá, hogy a könyököd végig nyújtva legyen. Tárd szét és zárd össze a karjaidat háromszor 20 alkalommal!
Image #5

 

Indíts a karjaid felfelé nyújtásával, majd engedd a súlyzókat lassan a tarkód mögé. Végezd légzéstempóban tizesével négy sorozatban, a sorozatok közt 15 másodperc pihenővel.
Image #6

 

Ülj le, a törzsed hátradöntve teljesen legyen egyenes, told a támlához a feneked, a térded és a combod pedig derékszöget zárjon be. Csinálj a képen látható emelésekből kétszer 30-at!
Image #7

 

Egy alacsony asztalon vagy zsámolyon a támaszkodj meg, és végezd a megadott mozdulatot anélkül, hogy lendítenéd a karodat. Mindkét oldalra csinálj kettő, 20 ismétlésből álló sorozatot!
Image #8

 

Változatlan kiinduló tartással húzd fel a súlyzót a csípődhöz, majd engedd le a támaszkodó karod mellé. Ebből is mindkét oldalra két 20-as sorozatot csinálj!
Image #9

 

Feküdj hanyatt egy keményebb felületen a lábaidat letámasztva, majd a könyökeidet oldalra, merőlegesen kitárva indíts a mozdulatot. Nyomd ki a két súlyzót egyszerre két 30-as sorozatban.
Így bátran hordhatsz ujjatlant!

 

Lógó, puha felkar és formátlan vállak ellen: otthoni edzés, ami csak 20 perc, de hatékony

 

 

 

A tornát megfelelő étrenddel kombinálva nagyon gyorsan formába hozhatod magad.